‘n Prangende vraag direct. We zijn een heel eind! Maar er zijn nog een paar punten, die wat de VVD betreft nog veel beter kunnen:

De parkeerplaatsen

Het is noodzakelijk dat er wat parkeerplaatsen zijn. Voor minder validen en ook voor hulpverlening, denk aan mantelzorgers, artsen en dergelijke. Wat ons betreft zijn de parkeerplaatsen alleen voor deze mensen en vergunninghouders, maar niet voor bezoekers van de binnenstad. We willen ze het liefst in de parkeergarages laten parkeren. Dit draagt bij aan ons streven de binnenstad zo autoluw mogelijk te maken.

Veiligheid

Ja, de veiligheid heeft hier direct mee te maken. Het komt veel te vaak voor dat auto’s, op zoek naar een parkeerplaats, Vinkerhoekhof inrijden en dan daar tussen de spelende kinderen en terrassen gaan keren. Als de parkeerplaatsen niet meer voor bezoekers zijn, dan moet dit in de Weidstraat op een bord duidelijk te zien zijn en moet het aantal auto’s dat tevergeefs Vingerhoekhof inrijdt drastisch moeten verminderen.

Vuilcontainers

In de loop van 2021 zullen de vuilcontainers ondergronds worden geplaatst. De horeca heeft afspraken gemaakt met Renewi en ook hier komt een ondergrondse oplossing voor. Dat maakt de aanblik vanaf de terrassen van De Stee en Spijs en Spraakwater ook veel beter!

Aankleding

Als je op de terrassen zit, waar ook de minder validen parkeerplaatsen zijn, kijk je direct tegen de grill van geparkeerde auto’s aan. Dat is natuurlijk jammer. Door aankleding met groen (haagjes in bakken op wielen bijvoorbeeld) kun je dan eenvoudig afschermen. Hier zouden de ondernemers en de gemeente samen naar moeten kijken. Hier en daar hebben ondernemers al wat bakken met groen neergezet, maar dat mag wel wat uitbundiger. We gaan kijken of we hier de handen voor op elkaar kunnen krijgen

Mooiste terras van IJsselstein

Als deze punten zijn opgelost, dan kan je met recht zeggen: Vingerhoekhof is het mooiste terrasplein van IJsselstein! Het is er nu al beregezellig en is een waardevolle aanvulling voor de IJsselsteinse binnenstad. En het is geweldig te zien hoe de ondernemers met elkaar er iets prachtigs van hebben gemaakt.

Verkiezingsbelofte ingelost

Het was een wens in het verkiezingsprogramma van de VVD om het verrommelde Vingerhoekhof te transformeren tot een volwaardig hof met aantrekkelijke terrassen. We hadden steeds het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht in gedachten. Ondernemers, bewoners en pandeigenaren hebben samen met de gemeente gewerkt aan het plan voor de inrichting van het hof. We zijn blij dat het gerealiseerd is en qua inrichting en verlichting in lijn is met de rest van de binnenstad.

IJsselstein kan trots zijn op het Vingerhoekhof en eindeloos ervan gaan genieten.

Het Vingerhoekhof voor de transformatie:

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?