Eveline Schell (42) wordt door de IJsselsteinse VVD fractie op donderdag 1 oktober, tijdens de raadsvergadering, voorgedragen als nieuwe wethouder van het Sociaal Domein. Ze is daarmee de beoogde opvolger van Bernd Roks, die op 17 september wordt geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Halderberge.

Schell: "Ik kijk er naar uit!"

Eveline Schell: ‘’Ik kijk er naar uit om me in te zetten als bestuurder van onze mooie stad. Hoewel ik geboren ben in Venlo en heb gestudeerd en gewoond in Utrecht voel ik mij hier in IJsselstein al 7 jaar echt thuis. Onze kinderen gaan hier naar school, sporten bij verschillende IJsselsteinse sportclubs en zijn gek op de IJVO-week. Mijn man heeft hier sinds 2009 een eigen fysiotherapiepraktijk. Ik voel mij vereerd dat ik door de VVD-fractie gevraagd ben als wethouder Sociaal Domein. De huidige bestuursperiode is al ruim twee jaar onderweg, wat betekent dat ik op een rijdende trein stap. Daar ben ik me van bewust. Maar ik stap wel bewust nu naar voren om de resterende 2 jaar met de inwoners, gemeenteraad en het maatschappelijk middenveld samen stappen te gaan zetten in onder andere werk & inkomen, participatie en jeugdzorg. Samen zullen we alle zeilen bij moeten zetten zodat IJsselstein zo goed mogelijk door de coronacrisis komt.’’

Blij met wethouder uit IJsselstein

Fractievoorzitter Bas van der Horst: ‘’Wij zijn enorm blij en dankbaar dat Eveline het college van B&W in IJsselstein komt versterken. Eveline heeft ervaring binnen het Sociaal Domein, is vakkundig en heeft een sterk empathisch vermogen. Ze kan daardoor mensen met elkaar verbinden om tot goede besluiten te komen. Dat is in deze onzekere tijden belangrijk.’’

Over Eveline

Eveline is afgestudeerd aan de Pabo en aan de Universiteit in Orthopedagogiek. Van 2006 tot en met 2011 is zij gemeenteraadslid geweest voor de VVD in Utrecht. Daarbij was ze o.a. woordvoerder op sociale zaken, WMO, jeugdzorg, sport en cultuur. Als nevenfunctie is ze van 2015 tot en met 2019 voorzitter geweest van Stichting Leergeld in Utrecht. Ze is nu werkzaam bij Samenwerkingsverband primair onderwijs in Utrecht. Sinds 2013 woont Eveline met haar gezin in IJsselstein. 

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?