Sinds begin 2020 zijn de bollards (beweegbare palen) rondom de binnenstad niet meer in werking. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties op o.a. de Overtoom en de Kloosterstraat. Deze gevaarlijke situaties zijn voor de VVD IJsselstein onacceptabel! De oplossing laat nog enkele weken op zich wachten i.v.m. levertijden. De VVD wil dat er tot die tijd bekeurd wordt om deze gevaarlijke situaties tegen te gaan.

In december 2019 is de gemeenteraad van IJsselstein geïnformeerd dat per 1 januari de bollards in de binnenstad niet meer kunnen functioneren. Het bedrijf van de software om op afstand de bollards te bedienen stopte met het onderhoud. Vanaf die tijd is er gezocht naar een alternatieve oplossing. 

Bollards buiten werking

De bollards op o.a. de Overtoom zijn op dit moment buiten werking. Er staan wel verkeersborden, die aangeven dat je niet mag doorrijden, maar dit wordt door veel automobilisten genegeerd! Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties! Op dit moment geven de BOA’s eerst een waarschuwing aan de automobilisten. Wat de VVD betreft mag dit harder ingezet worden en zal de wethouder vragen direct te bekeuren. Het is wachten op het eerste slachtoffer. 

Houd je aan de regels

De VVD IJsselstein roept automobilisten op om zich te houden aan de verkeersregels. Maak geen gebruik van de sluiproute maar gebruik je verstand!

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?