2 oktober, 2020

Saskia van Dijk (VVD) heeft donderdag 1 oktober jl. in de raadsvergadering van IJsselstein afscheid genomen als raadslid. Door haar nieuwe functie als griffier van gemeente Landsmeer is het niet langer mogelijk de werkzaamheden met elkaar te combineren.

We nemen afscheid van een goed raadslid

VVD-fractievoorzitter Bas van der Horst gaf in zijn rede aan dat goede raadsleden essentieel zijn voor de democratie: ‘’Van een goed raadslid nemen we vanavond afscheid, maar ook goede griffiers zijn belangrijk voor de lokale democratie. Wij weten zeker dat haar bijdrage aan de lokale democratie van toegevoegde waarde blijft. Van der Horst dankte Saskia van Dijk voor haar tomeloze inzet en hart voor de zaak en wenste haar daarbij veel geluk en succes’’.

Sander Prak-Boogh

Anastasia van der Lugt heeft, als eerste opvolger op de kieslijst voor de vrijgevallen raadszetel, laten weten deze keer de raadszetel aan haar voorbij te laten gaan. 'Op dit moment ben ik samen met mijn medebestuurders van het Fulcotheater met heel veel energie bezig aan de opgave om een toekomstbestendig en duurzaam theater voor heel de regio te bewerkstelligen. Deze uitdaging vraagt nu alle aandacht. Daarnaast vind ik deze functie niet verenigbaar met het raadslidmaatschap''.

Beoogd opvolger voor de vrijgevallen zetel is daarmee de volgende op de kieslijst, namelijk Sander Prak-Boogh. ‘’Sander loopt al een tijdje met de VVD-fractie mee en is sinds mei 2018 commissielid. Ik ben blij dat we daarmee een ingewerkt fractielid in huis hebben.’’, aldus Bas van der Horst.  

Naar verwachting wordt Sander Prak-Boogh in de raadsvergadering van 5 november geïnstalleerd.

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?