Op 01 oktober 2020 zal Saskia van Dijk (46) -fractievoorzitter VVD IJsselstein- afscheid nemen van de Gemeenteraad van IJsselstein. Door haar nieuwe functie als griffier van de gemeente Landsmeer is het niet langer mogelijk de werkzaamheden met elkaar te combineren. Bas van der Horst neemt per direct haar rol van fractievoorzitter over.

In 2014 kwam Saskia in de Gemeenteraad van IJsselstein door een onverwacht hoog aantal voorkeursstemmen. Ze heeft zich met name ingezet op het gebied van de commissie samenleving. Ook in 2018 kreeg zij -als tweede vrouw op de lijst- veel voorkeurstemmen en werd fractievoorzitter van de VVD. Saskia: “Het is een eer om als volksvertegenwoordiger te mogen werken. Dat heb ik ook al die jaren met veel plezier en inzet gedaan. Dat ik nu de termijn niet af kan maken voelt vervelend, want als ik iets doe doe ik het goed. Het is met mijn nieuwe functie gewoonweg niet te combineren”.

Saskia van Dijk: “Met pijn in het hart heb ik dit besluit genomen. Het heeft me een aantal slapeloze nachten gekost maar toen deze mooie kans op m’n pad kwam, moest ik die met beide handen aannemen. Dus dat heb ik gedaan! De afgelopen jaren heb ik als fractievoorzitter van de nieuwe fractie een team kunnen maken en hebben we hard gewerkt aan de kwaliteit. De fractie laat ik met een gerust hart achter”.

Bas van der Horst (33) neemt per direct de functie van fractievoorzitter over zodat Saskia op de achtergrond tijd kan vrijspelen om alle taken en dossiers over te dragen. Saskia: “Ik wil het zorgvuldig overdragen, daar krijg ik dan ook de gelegenheid voor. Het is fijn dat de fractie gekozen heeft voor Bas. Hij heeft al 10 jaar raadservaring en heeft mij op de achtergrond altijd goed, ook als vice fractievoorzitter, ondersteund. Bij hem is het fractievoorzitterschap in goede handen. De politiek blijf ik natuurlijk op de voet volgen. Ik ga het raadswerk zeker missen, maar ik ben en blijf een IJsselsteiner. Op welke manier dan ook, ik blijf mij inzetten voor IJsselstein. IJsselstein zit in mijn hart!”.

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?