• In onze stad worden leuke evenementen georganiseerd en zijn er culturele voorzieningen voor alle leeftijden. Het cultureel erfgoed van de gemeente mag gezien worden. Cultuur verbindt, inspireert en prikkelt. Wij promoten ons erfgoed, zowel bij onze bezoekers als onze inwoners.
  • We zorgen voor een rechtvaardige subsidieverdeling. Zo bereiken we zoveel mogelijk inwoners.
  • De bibliotheek is een multifunctionele voorziening voor jong en oud. Waar leren, lezen, ontmoeten, en ‘digitaal vaardig’ worden geïntegreerd. Wij zetten ons in op het behoud van deze functies dichtbij.

IJsselstein is geen slaapstad. In IJsselstein zorgen we voor een rijk aanbod van culturele voorzieningen en evenementen. We zijn er trots op dat we hiermee veel bezoekers aantrekken. Daarin spelen horeca, het Fulcotheater, Museum IJsselstein, verenigingen, de bibliotheek en buurtcentra een belangrijke rol. Door met elkaar samen te werken dragen we bij aan persoonlijke ontwikkeling en vermaak voor jong en oud. Of het nu gaat om muziekfestival, een culinair event of de Grootste Kerstboom, in IJsselstein is ruimte voor creatieve ideeën en initiatieven van onze inwoners. Het is niet aan de gemeente om te bepalen wat cultuur is.

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?