• Door ondernemers de ruimte te geven en te zorgen voor minder regels, stimuleert de gemeente in samenwerking met de VIHIJ en de BIZ IJsselstein een gezonde lokale economie en meer banen.
  • Ondernemers krijgen meer mogelijkheden om creatief te ondernemen. Zelf kunnen zij het beste beslissen wanneer hun winkel open of dicht gaat, ook op zondag.
  • De gemeente geeft opdrachten zoveel mogelijk aan onze IJsselsteinse lokale ondernemers.

Het midden- en kleinbedrijf is dé banenmotor van de gemeente. Als het goed gaat met de lokale ondernemers, dan gaat het goed met de gemeente. Maar ook grote bedrijven als Terberg, Roba en Schilte bieden veel IJsselsteiners een goede baan. De coronacrisis heeft veel van onze bedrijven en ondernemers hard geraakt. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug We hebben hen in deze periode actief ondersteund door regelruimte te bieden (verruiming terrassen) en door het innen van huren en belastingen tijdelijk te stoppen. En hoewel de coronacrisis nu op zijn einde lijkt te komen, moeten we de economie juist blijven stimuleren. Daarom willen wij ondernemers de komende periode blijven ondersteunen. Zo dragen we bij aan een bloeiende economie, banen voor onze inwoners en innovatieve technieken voor de toekomst.

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?