Op dinsdag 26 januari zijn veiligheidscijfers van IJsselstein over het jaar 2020 gepubliceerd. 

Daarin is te zien dat de totale criminaliteit in onze stad  met 12% is gestegen ten opzichte van 2019.  De High impact crimes als overvallen en woninginbraken zijn gedaald. Maar de stijging van o.a. het aantal meldingen van auto kraken (+41%), jongerenoverlast (+107%) vraagt serieus om onze aandacht. Het heeft naast persoonlijke en emotionele impact ook een grote impact op het imago van een straat, wijk of stad. Ijsselsteiners moeten zich op straat veilig kunnen voelen.

Cijfers moeten omlaag

Tijdens de raadsvergadering van 28 januari heeft de burgemeester, naar aanleiding van onze vragen, aangegeven hierover in maart met de gemeenteraad in gesprek te gaan. De VVD heeft enorm veel waardering voor de inspanningen van iedereen die zich dagelijks inzet voor een veilig IJsselstein. Van jeugdteams, politie, boa’s tot en met de beleidsmakers op het stadhuis. De insteek van de VVD fractie is: 'hoe en we waar kunnen we als gemeentebestuur onze professionals in het veld extra ondersteunen in nieuw beleid? Of moeten we juist investeren in bestaand beleid om de cijfers samen weer naar beneden te krijgen?' Wanneer daar extra geld voor nodig is, zal de VVD een verzoek daarvoor steunen.

Op korte termijn wordt er al direct actie genomen om autokraken tegen te gaan door te werken met extra verlichting aan de rand van Zenderpark / Edisonweg Boogaard.

Heb je ideeën om de criminaliteit in onze stad aan te pakken? Of wil je graag met ons mee praten of meedenken? Neem dan contact op met onze woordvoerder veiligheid Bas van der Horst. Te bereiken via bw.vanderhorst@gmail.com of 06-48782100.

Bijlagen

Criminaliteitscijfers 2020 (pdf)

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?