VVD programma 2022 – 2026

IJsselstein is een fantastische plek om te wonen, werken en leven. 

Betrokken, Betrouwbaar, Betaalbaar

17 januari 2022 presenteerde de IJsselsteinse VVD het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart aanstaande. De titel van het programma is “Betrokken, Betrouwbaar, Betaalbaar”.

Lijsttrekker Eveline Schell licht dit toe: “IJsselstein is een fantastische plek om te wonen, werken en leven. Wat me dagelijks opvalt is de betrokkenheid van de IJsselsteiners bij hun stadje."

Lef om te vernieuwen

"Daarom hebben we een florerend verenigingsleven. Daarom zijn we bereid elkaar te helpen. IJsselsteiners verdienen volksvertegenwoordigers die begrijpen dat wat goed is moet worden behouden. Maar die tegelijk het lef hebben te vernieuwen en verbeteren waar dat nodig is. Zodat we ons allemaal veilig blijven voelen. Zodat er voor iedereen een passende en betaalbare woning is. Zodat iedereen aan zijn eigen, prachtige toekomst kan bouwen. Wij staan voor een gemeente die er is voor de inwoners. En die de beperkte middelen doelmatig, eerlijk en efficiënt inzet. Daarom “Betrokken, Betrouwbaar, Betaalbaar”!

De thema's

In het verkiezingsprogramma worden de thema’s “prettig wonen in ons stadje”, “de veilige stad”, “een bloeiende lokale economie”, “waardevolle samenleving”, “een gemeente die klaarstaat” en “IJsselstein in de regio” behandeld.

Schell: “Deze thema’s gaan echt over IJsselstein. Vaste waarden van de VVD op het gebied van veiligheid, woningbouw en mobiliteit komen aan de orde, maar ook andere vraagstukken van deze tijd zoals de energietransitie en klimaat en echte oplossingen voor mensen met problematische schulden. Het liberalisme van de VVD gaat namelijk ook over rechtvaardigheid en gelijke kansen. Voor de IJsselsteiners van vandaag en de IJsselsteiners van morgen.”.

Verkiezingsprogramma als luisterboek

Uniek in IJsselstein is dat het verkiezingsprogramma ook wordt uitgebracht in de vorm van een luisterboek. Voor de VVD is het belangrijk dat het verkiezingsprogramma voor alle IJsselsteiners toegankelijk is. Zo hebben ook mensen die minder goed kunnen lezen of zien toegang tot de visie van de VVD voor de toekomst van IJsselstein. 

Verkiezingsprogramma als luisterboek

Ons verkiezingsprogramma kan je ook als luisterboek leren kennen!

Welkom en instructies

Voorwoord

1. Prettig wonen in ons stadje

Wonen

Mobiliteit

Autoluwe binnenstad

Groen

Duurzaamheid

Historie

Buitengebied

2. De veilige stad

Veiligheid

Veilig bewegen

Hulpverleners

Cirminaliteit

3. Een bloeiende lokale economie

Ondernemers

Bruisende stad

Werk

Schulden zijn oplosbaar

Integratie

4. Waardevol samenleven

Zorg

Jeugd

Onderwijs

Sport

Cultuur

5. Een gemeente die klaarstaat

Veiliger, betrouwbare en transparante overheid

Krachten bundelen

Financiën

6. IJsselstein in de regio

De toekomst van IJsselstein

Samenwerkingsverbanden

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?