11 december, 2018

Kees Geldof wordt door de IJsselsteinse VVD fractie op donderdag 13 december, tijdens de raadsvergadering, voorgedragen als nieuwe wethouder. Hij is daarmee de beoogde opvolger van Anastasia van der Lugt, die 3 december jl. haar portefeuille beschikbaar heeft gesteld.

De VVD haalt hiermee een ervaren wethouder naar IJsselstein, die werkzaam is geweest in een van de vier grootste gemeenten van Nederland. Kees Geldof brengt namelijk 12 jaar ervaring met zich mee vanuit de gemeentepolitiek in Utrecht. Na 8 jaar raadslidmaatschap was Kees in de periode 2014-2018 wethouder in Utrecht en heeft hij zich met succes ingezet voor de nieuwbouw en leefbaarheid in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern.Daarnaast was Kees vanuit zijn portefeuille verantwoordelijk voor Publieksdienstverlening, Grondzaken, Organisatievernieuwing, Openbare ruimte en groen, alsmede Erfgoed en Monumenten.


"VVD IJsselstein is enorm blij dat Kees zich wil inzetten voor IJsselstein. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn bestuurlijke ervaring en zijn netwerk in de regio kansen gaan bieden voor IJsselstein’, aldus fractievoorzitter Saskia van Dijk. Kees Geldof: ‘Het verzoek om wethouder te worden van IJsselstein zie ik als een eer. Ik stel mijn kennis en ervaring graag ten dienste van deze mooie gemeente’’. 


Kees (59) blijft in Driebergen wonen, waar hij sinds dit jaar met zijn vriendin samenwoont. Hij heeft Geneeskunde gestudeerd in Leiden en was voor zijn politieke carrière actief in beleid en management in de gezondheidszorg. 

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?