12 februari, 2018

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart 2018. Eigenlijk gaan we dan maar één vraag beantwoorden: in wat voor gemeente wil je wonen?

Wij hebben daar een duidelijk beeld bij. Hoe wij dat willen aanpakken vindt u terug in ons programma ‘Versterk IJsselstein’. Een programma waarmee we onze geweldige stad beter, vrijer, veiliger en welvarender willen maken. 

Speerpunten uit ons verkiezingsprogramma:

Wonen

De VVD ziet mogelijkheden om in vier jaar tijd 240 woningen te bouwen binnen onze stadsgrenzen voor starters en senioren.

 • 240 woningen erbij.

Veiligheid

Dankzij de lokale VVD is er de laatste jaren extra geïnvesteerd in veiligheid. De veiligheidscijfers zijn mede hierdoor sterk verbeterd. Deze lijn wil de VVD blijven doorzetten. IJsselstein is namelijk niet van de criminelen maar van de IJsselsteiners.

 • Meer verlichting op wandel- en fietspaden, onder viaducten en in brandgangen.
 • Meer inzet van stadstoezicht (BOA’s) en (verplaatsbare) camera’s.

Vlot van je werk naar huis

Het verkeersnetwerk in IJsselstein kent nogal wat knelpunten. Een aantal van deze knelpunten konden snel worden opgelost. Volgende stap: de verbindingswegen tussen de wijken en rond de binnenstad. Bovendien moet er eenmaal thuis voldoende parkeergelegenheid zijn.

 • IJsselstein moet de rotonde bij de carpoolplaats ombouwen tot een ‘turborotonde’. Dit zorgt voor een snelle afwikkeling van het verkeer en levert een betere doorstroming en aansluiting op, met name de A2 op.
 • Een extra aansluiting op de A2 bij Nieuwegein- Zuid
 • Renovatie van Eiteren – Panoven tot een veilige fietsstraat waarin de auto ‘te gast' is. Dit zorgt ervoor dat parkeergarage Eiteren van twee zijden bereikbaar wordt.

Levendige binnenstad

IJsselstein heeft mede dankzij de ondernemers een levendig stadshart, waar het goed toeven is voor IJsselsteiners en haar gasten. Dankzij de VVD mogen de winkels en supermarkten ook op zondag open. Er zijn nog volop kansen om het nóg levendiger en beter bereikbaar te maken. Zo vindt de VVD, net als veel IJsselsteiners, het Vingerhoekhof een bende. Weg met die lelijke fietsenstalling en glasbakken! Met ondergrondse afvalcontainers en een slimme inrichting van de expeditiestraat, zijn er volop mogelijkheden om het Vingerhoekhof met de ondernemers sfeervol te maken.

 • Vingerhoekhof op de schop! 
 • De kades langs de IJssel moeten versterkt worden. Dit biedt de kans om aantrekkelijke aanlegplaatsen te creëren voor passanten, met de juiste faciliteiten.
 • Parkeren in het centrum en de schil is in de eerste plaats voor bewoners. Bezoekers van de binnenstad moeten via de kortste route naar de parkeergarages worden geleid. Wij gaan oplossingen voorstellen om betaald parkeren in de parkeergarage gratis aan te bieden en ze beter bereikbaar te maken.  

Belasting laag houden is een kerntaak

We zijn voor zo laag mogelijke belastingen voor inwoners en ondernemingen. Belasting laag houden vraagt om een ondernemende gemeente. 

 • IJsselstein moet als gemeente leren geld te verdienen, waardoor de belasting laag blijft. 
 • De OZB zal niet stijgen om gemeentelijke ambities te betalen. Deze groeit maximaal mee met de inflatie. 
 • Hondenbelasting afschaffen. Het innen ervan kost veel geld en de belasting wordt niet gebruikt voor je hond. Het hondenbeleid schaffen we natuurlijk niet af. 

Download het verkiezingsprogramma

Wil je ook meedoen
IJsselstein mooier en sterker te maken?